به گزارش ایسنا دکتر مینو محرز در دومین کنفرانس آنفلوآنزای نوع آ ویژه دندانپزشکان با بیان این که میزان صدمات و ضایعات این بیماری در کشور، مشابه سایر نقاط دنیا بوده است، افزود: پیش از این، موارد فراوانی از بستری و مرگ و میر گزارش میشد که هم اکنون پرونده موارد مرگ و میر در کمیته کشوری آنفلوآنزا تحت بررسی است که بیشتر کودکان، نوجوانان و افراد سالمند و افرادی با بیماریهای زمینهای را شامل میشود.
وی دلایل مرگهای اولیه را تشخیص دیرهنگام عنوان کرد و یادآور شد: اما با ارایه آموزشهای لازم به کارکنان و پرسنل، میزان مرگ و میر کاهش یافت.
دبیرعلمی دومین کنفرانس آنفلوآنزای آ با بیان این که با وجود نگرانی از حج تمتع و احتمال بروز موج بعدی با ورود حجاج، عملا شاهد وقوع آن نبودیم، گفت: با رعایت کوچکترین موارد بهداشتی، بیماری به حد کنترل درآمد.
دکتر محرز با بیان اینکه بررسیها نشان داد عامل مواردی از سرفههای شدید مشابه آنفلوآنزای نوع آ که در سطح جامعه مشاهده میشود آدنوویروس و RSV است، گفت: البته این احتمال وجود دارد که موارد تک گیر، H1N1 هم وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه با بازگشایی مدارس، شاهد موج جدیدی از آنفلوآنزای نوع آ در کشور بودیم، گفت: اما با رعایت دستورالعمل وزارت بهداشت، بیماری کنترل شد.
دبیرعلمی دومین کنفرانس آنفلوآنزای نوع آ ویژه دندانپزشکان با بیان اینکه این احتمال وجود دارد که بسیاری از افراد بر اثر ابتلا به آنفلوآنزا در برابر بیماری مصون شده باشند، افزود: اما این احتمال هم هست که در پیک یا موج بعدی، ویروس با موتاسیون جدیدی بروز کند.
دکتر محرز با بیان اینکه با رعایت اتیکت سرفه و عطسه (گرفتن جلوی دهان و بینی حین سرفه و عطسه) تا حدود زیادی از سرایت بیماری میکاهد، گفت: دندانپزشکان هم به لحاظ تماس نزدیک با بیماران از گروههای در معرض خطر هستند.